Bild gbg.jpg

Stöd svårt sjuka barn och deras familjer - spring Göteborgsvarvet med Ronald McDonald Hus!

Ronald McDonald Hus i Göteborg blir ny välgörenhetspartner till Göteborgsvarvet 2019. Detta innebär att löpare kan köpa startplats till loppet och samtidigt göra en god gärning genom att stödja Huset i Göteborg.

Ronald McDonald Hus ser stora möjligheter med den nya satsningen tillsammans med Göteborgsvarvet.

– Vi ser mycket fram emot samarbetet med Göteborgsvarvet och hoppas att så många som möjligt vill springa tillsammans med oss. Frivilliga bidrag och insatser betyder oerhört mycket för att vi ska kunna ge barnen och familjerna glädje och olika aktiviteter att se fram emot under tuffa perioder, säger Bodil Frölén, verksamhetsansvarig Ronald McDonald Hus, Göteborg.

Ronald McDonald Hus är en fristående, icke vinstdrivande stiftelse. Huset ligger i direkt anslutning till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Här kan familjerna bo tillsammans och ha en så normal vardag det någonsin är möjligt när man har ett svårt sjukt barn. Huset är ett ”Hem hemifrån” när man behöver det som mest. Huset i Göteborg tar emot ca 900 familjer per år. Sedan utbyggnaden 2017 finns 41 generösa och hemtrevliga familjerum med tillgång till gemensamma kök och tvättutrymmen. Utöver detta finns lekrum, datorrum, aktivitetsrum, bibliotek samt relax och bastu. Volontärer hjälper till praktiskt med trevliga aktiviteter på Huset som till exempel gemensamma middagar, bakning och pyssel.

- Vi ser ett ökat intresse bland deltagarna i våra evenemang att bidra till välgörenhet i samband med sitt lopp och till Göteborgsvarvet 2019 utökas möjligheterna att göra detta ännu mer. Löpare som anmäler sig till Varvet kan nu välja att springa tillsammans med Ronald McDonalds Hus och i samband med sitt lopp bidra till stiftelsens viktiga arbete, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

Anmälan att springa Göteborgsvarvet till förmån för Ronald McDonald hus är öppen redan nu och anmälan görs här. Anmälningsavgiften, till förmån för Ronald McDonald Hus i Göteborg, är 1000 kronor. Överskottet på 400 kr går direkt till Husets verksamhet, och sätter guldkant på vardagen för familjer som under tuffa och långa behandlingsperioder bor på Huset.

Göteborgsvarvet, som mäter en halv maraton, avgörs den 18 maj 2019 för 40:e gången sedan premiären 1980. Totalt förväntas cirka 80 000 löpare delta i något av Varvetloppen under Göteborgsvarvetveckan 2019. Göteborgsvarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. Cirka 4 000 funktionärer är engagerade. Göteborgsvarvet är certifierat enligt standarden ISO 20121, för ett hållbart evenemang.