NU BYGGER VI UT FÖR ATT HJÄLPA FLER FAMILJER

Det har funnits på önskelistan länge och nu är drömmen snart verklighet. I sommar står vårt nya hus klart.;  13 nya efterlängtade familjerum och härliga gemensamma utrymmen.

Inflyttning kommer förhoppningsvis att ske under senare delen av sommaren. Vi är glada över att ha valt  Kålltorps Bygg som huvudentreprenör i en samverkans-entreprenad där vi tillsammans med en rad under-entreprenörer och leverantörer gemensamt arbetar för att vi ska få ett så bra hus som möjligt byggt med högsta kvalitet och till lägsta kostnad genom att hitta sponsorlösningar och effektiva konstruktionssätt. Arkitekt för bygget är Lena Skoglund på Bondegårdens Design. Lena ritade det ursprungliga huset och har en unik känsla för detaljer, material och inredning – det känns fantastiskt roligt att hon är med och ser till att den varma hemkänsla som finns här idag också kommer prägla det nya huset.

Företag som engagerar sig i bygget och som skänker av sin tid, material, produkter och kunskap är GULD värt för oss! Vi är enormt imponerade och tacksamma för allt engagemang från bl a; Bergendahls El, Ventilationsgruppen, Kungälvs Rör, Carlbergs, BGS Betong, Home Safe Scandinavia sprinklersKungälvs Trä, JSS Stålteknik, Sjögren Bygg & projektering, FM Mattsson/Mora armatur, IFÖGeberit, Hager Elektro, Malmbergs Elektriska, SneiderBA Elteknik, Nexans Sweden AB, Dataconnect, Blucher, Franke, Stål & Hyr, Kålltorps Plåt, Teodeliten, Vescom, Allfrakt, Liftcat, Plannja, DOKA Sverige, Alufront, Swegon, Uponor, Ahlsell, St Eriks, BB-gruppenLK, Solar, MP Bolagen, Markslöjd, Atelje Lyktan, Bosch, Miele, Forbo Flooring, Vegtech, Wicote, Kakeldaxgruppen, Glose Mur och Puts, Göteborgs FasadeputsNOKAS, dormakaba SverigeRCOSwedoor, NorDan, Olof Leanders Måleri, MattineSandbergs tapeter, Sandatex och Riviera, Charlotte Olsson art, Kinnamark Textil, BB-gruppen, Paroc, Europrofil, Kungälvs Natursten, Jackon, LVI, Rettig, Caparol, Thoréns markiser, Glamoxluxo, RA-golvMio, SLD m fl

Första spadtaget
Den 16 augusti 2016 togs det första spadtaget till utbyggnaden. Dagen bjöd på sol, ballonger, glada barn, stolta sponsorer, medarbetare och volontärer. Och Henrik Lundqvist förstås. Se filmerna från en fantastisk dag!

Stort behov bakom utbyggnaden
Behovet av en utbyggnad har funnits länge. De senaste åren har det i princip varit fullt och ständig kö till våra rum. Barnsjukvården har utvecklats och klarar mer avancerade behandlingar. Man räddar fler barn helt enkelt och vården som erbjuds här i Göteborg är av världsklass. Det nya barnsjukhuset, som beräknas stå klart 2020, kommer även det innehålla patientrum med möjlighet till övernattning, men där kommer inte hela familjen att kunna bo under en längre tid. Barnsjukhuset ser därför ett ökat behov av den typ av familjeboende som vi tillhandahåller på Ronald McDonald Hus.

Tack vare generösa sponsorer så bygger vi ett hus av högsta kvalitet till lägsta möjliga kostnad

Vad kommer utbyggnaden innehålla?
Utbyggnaden består av en ny huskropp i två plan som byggs i anslutning till och kopplas samman med det befintliga huset. Den kommer  att rymma 13 familjerum i varierande storlek – funktionella och hemtrevliga. En nyhet är att det kommer finnas några mindre rum. Detta efter önskemål från familjer som bott här och som vid återbesök inte alltid kommer med hela familjen. På undervåningen kommer det att finnas ett stort gemensamt kök, tvättstuga, vardagsrum, lekhörna och en innegård mot skogen med möjlighet till ombonade uteplatser och härliga lekytor.

Så finansieras utbyggnaden
Utbyggnaden kommer kosta ca 25 miljoner kronor. Ronald McDonald Hus i Göteborg ägs och drivs av en icke vinstdrivande stiftelse och får landstingsbidrag för att driva verksamheten. I vår dagliga verksamhet är vi därför inte beroende av insamlingar, men en sådan här utbyggnad kräver helt andra typer av insatser. Ronald McDonalds Barnfond bidrar med ca 10 miljoner av byggkostnaden. Ronald McDonalds globala organisation stöttar också, men resten finansieras genom insamling från privatpersoner, stiftelser och aktiviteter som vi deltar i. Vi vill tacka ALLA som gjort vår utbyggnad möjlig! Allmänna Arvsfonden, Ulla & Lennart Wallenstams stiftelse, Källvikens stiftelse, Henrik Lundqvist Foundation, K G Nilssons Minnefond, Lars Hiertas Minnesfond, ett par Rebeckaloger, Halmstad Sports Car Event, Like Home Lidköping, Lovisas Insamling,  alla som bidrog till Auktion 13 Nya Rum våren 2015. Sist men absolut inte  minst är vi så otroligt glada och tacksamma över alla familjer som bott hos oss och deras anhöriga och vänner som valt att starta egna insamlingar på Betternow och alla andra som är med och bidrar i stort och i smått!

Så kan även du hjälpa till
ALLA BIDRAG, stora som små, är välkomna för att vi ska kunna göra det nya huset så hemtrevligt som möjligt. Du kan swisha valfritt belopp på 123 178 05 01 eller sätta in på bankgiro 5187-8767.

Är du som företag intresserad av att bidra på något sätt kontakta verksamhetschefen Anna-Karin Norrman på tel nr 0704-21 36 20,
anna-karin.norrman@rmdbarnfond.se